Rukkipõhjal kilupirukas

Põhi:
250g rukkijahu
1 tl demerara suhkrut
100 g võid
50 g parmesani juustu
4 tl külma vett
Täidis:
1 karp (200g) Philadelphia toorjuustu küüslaugu ja ürtidega
1 muna
2 keedetud muna
pool sibulat
100g vürtsikilu fileed
soola
1. Põhja valmistamiseks sega jahu suhkruga. Haki külm või jahuga segi ning lisa peene riiviga riivitud parmesani juust. Lisa külm vesi ning mätsi taignaks. Vooderda pirukavormi (nt 26cm läbimõõduga) põhi ja cm kõrguse ulatuses ääred taignaga ning aseta mõneks hetkeks külmkappi.
2. Kuumuta ahi 200 C-ni küpseta pirukapõhja 10 minutit.
3. Vispelda täidise jaoks muna ja toasoe toorjuust, kuni saavutad ühtlase massi, maitsesta kergelt soolaga. Keeda munad ning haki suuremateks tükkideks. Viiluta sibulad ning tõsta kõrvale.
4. Määri põhjale toorjuustusegu, lao sellele viilutatud sibul, hakitud muna ning viimasena vürtsikilu fileed.
5. Küpseta pirukat 15 minutit 200 C ahjus. Jahuta pisut ning söö soojalt.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson

This site is registered on wpml.org as a development site.