Roosiline forelli – köögiviljapirukas

Põhi:
1,5 dl täistera rukkijahu
1,5 dl täistera nisujahu
1 dl täistera kaerajahu
100 g võid
3-4 sl külma vett
Täidis:
400 g toorjuustu (Otto piimameister)
30 g karulauku
1 muna
30 g riivjuustu
1 tl Himaalaja soola
1/2 tl jahvatatud Chili Explosion – Tšillisädemed
150 g graaviforelli
100 g suvikõrvitsat
100 g porgandit
100 g pastinaaki
100 g bataati
oliiviõli
1. Sega jahud ning lisa külm või, mudi pisut, lisa külm vesi ning mudi kuni moodustub taigen. Vormi taignast pall ning tõsta toidukile sees 30 minutiks külmikusse tahenema.
2. Purusta karulauk ja osa toorjuust blenderis või köögiviljakombainis kuni toorjuust on ühtlane helerohelist värvi. Lisa ülejäänud toorjuust, riivitud juust, muna, himaalaja sool ning tšillisädemed ning surista ühtlaseks.
3. Kuumut ahi 190Cni. Rulli taigen õhukeseks ning suru 28cm läbimõõduga pirukavormi põhja ning küpsta 10 minutit.
4. Lase pirukapõhjal pisut jahtuda.
5. Koori köögiviljad ning viiluta köögiviljakooriaga, mandoliinriiviga nii õhukeseks kui võimalik.
6. Määri küpsetatud pirukapõhjale täidis. Rulli köögiviljad rulli ning hakka neid täidisesse püstiselt värvi järgi kombineerima. Keera graaviforelli viilud samamoodi rulli ning tõsta köögivilja rullide vahele. Määri köögiviljad oliiviõliga, raputa peale pisut himaalaja soola ning küpseta 180C ahjus 40 minutit.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson.