Kreemised toorjuustu pirukad šokolaaditükkidega

Vaja läheb (12 tk):
200 g pärmi – lehttaigent
Täidis:
400g Piimameister Otto toorjuustu
70 g rafineerimata roosuhkrut
1 sidruni mahl
1 muna
100g 70% šokolaadi
Kaunistuseks:
hapukoort
beseed
Rulli pärmi lehttaigen pisut õhemaks ning vajuta suurema klaasiga taignast 12 ketast. Pane muffinivormi pessa küpsetuspaber või muffini pabervormid ning suru põhja ja äärtele taignakettad. Torka kahvliga taignasse augud ning küpseta 210C juures 2-3 minutit. Võta põhjad ahjust välja ning reguleeri ahi 170C-le.
Vahusta toasoe toorjuust, roosuhkur, muna ja sidrunimahl ühtlaseks. Lõika noaga tumedast šokolaadist väikesed tükid ning sega toorjuustu segu sisse. Tõsta valminud segu eelküpsetatud pirukapõhjale ning küpseta 170C juures 20 minutit.
Lase pisut pirukatel jahtuda ning pigista peale hapukoor ning kaunista beseega.
Retsept ja foto: Kristel Vokk