Kihiline ricotta toorjuustukook

Vaja läheb:
1 pakk Erika tordipulbrit
150g võid
2 pakki (400g) Otto ricotta kohupiima
250g kohupiimapastat
200g hapukoort
3 muna
1-2 õuna
1,5 dl suhkrut
1 sl sidrunimahla
2 karpi (350g) Philadelphia Milka toorjuustu
vaniljesuhkrut või vaniljepulbrit
Valmistamine:
1. Sulata või ning sega tordipulbriga. Valminud segust suru 2/3 küpsetuspaberiga koogivormi (24cm) põhja.
2. Esimese kihi jaoks sega 1 pakk ricotta kohupiima riivitud õuna ja poole koguse hapukoore ning 1 sl suhkruga. Lisa segule pisut vaniljesuhkrut või vaniljepulbrit ning sidrunimahl.
3. Vahusta munad 1 dl suhkruga ning 1/3 sellest sega eelnevalt valmistatud segule. Valminud segu valada vormis olevale koogipõhjale.
4. Esimesele kihile määrida toasoe šokolaadi toorjuust. Kolmanda kihi jaoks sega ricotta kohupiim, kohupiimapasta, 100g hapukoor, 1sl suhkru ja vaniljesuhkru (või pulbriga) ning sega ettevaatlikult vahustatud munaga. Vala šokolaadi toorjuustu kihile ning kata koogipõhjast ülejänud puruga.
5. Küpseta 175c ahjus 60 minutit ning lase 1h avatud ahjuuksega jahtuda. Jahuta enne söömist täielikult.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson