Beseekoogid sidrunise kamakreemi ja maasikatega

Vaja läheb 6-8 portsjon koogi jaoks:
2 toasooja munavalget
näpuotsatäis soola
100 g suhkrut
½ tl vaniljesuhkrut
10 g kamajahu
½ tl valgeveiniäädikat
1/2 tl tärklist
Kreem:
2 dl Vahukoor
100 g Otto maitsestamata toorjuustu
1/2 sl suhkrut
1 suurema sidruni mahl
5 g kamajahu
Peale:
Värsked Merry Berry maasikaid
Kuumuta ahi 160C. Joonista küpsetuspaberile 12 cm läbimõõduga rõngad, tõsta see ahjuplaadile.
Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa kolmes jaos suhkur ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, veiniäädikas ning sega ettevaatlikult läbi. Vala vahu hulka kamajahu ning sega kergelt läbi.
Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele, nii et servad oleksid kõrgemad ja keskelt siledam ja madalam.
Tõsta beseed koos ahjuplaadiga ahju ning otsekohe alanda ahju kuumus 110C. Küpseta 30 minutit. Lülita ahi välja, jäta ahjuuks veidi lahti ning lase beseedel ahjus täielikult maha jahtuda.
Vahusta toorjuust suhkru ja vahukoorega kreemjaks. Lisa sidrunimahl ning vahusta ühtlaseks. Viimasena lisa kamajahu. Tõsta kreem jahtunud beseepõhjale ning kaunista värskete maasikatega.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson