Suvine kurgi – avokaado jahutav toorsupp

Palavate ilmadega hüüab keha toitude järgi mis on pigem jahutavad kui kuumutavad. Selleks antud kurgi ja avokaado kooslus selles külmas toorsupis on äärmiselt mõnus. Kui üldiselt avokaadot ja kurki kokku panna, siis tunduvad need toiduained pisut maitsetud, see eest rabarber lisab siia pisut hapukust ning maitsetaimed mõnusaid maitsenüansse. Lõppkokkuvõttes valmib kerge kuid toitev supp, mis kindlasti ei pea jääma vaid suvisele toidulauale. Kui ilmad muutuvad juba jahedamaks aga isu jahutavate toitude järgi kasvab, saab näiteks rabrberi asendada sidrunimahlaga.
Vaja läheb (kahele):
300 g värsket kurki
250 g vett
1 avokaado
50 g värsket spinatit
30 g rabarberit
70 g Otto toorjuustu kurgi ja tilliga (vegan versiooni puhul jäta välja)
punt piparmünti
punt värkset punet
rohelist sibulat
1 küüslauguküüs
soola
pipart
sidrunipipart
Serveerimiseks:
Otto toorjuustu kurgi ja tilliga
Nomi Natural tervisesegu
Purusta kõik komponendid kannmikseris. Serveeri toorjuustu ja Nomi terviseseguga.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson