Kergelt apelsinine šokolaadikook

Vajad:
180 g digestive küpsiseid
80 g võid
6 karpi Milka toorjuustu
4 muna
3 sl Cointreau likööri
1 tl riivitud apelsinikoort
1 tl vaniljesuhkrut
70 g tumedat šokolaadi
50 g valget šokolaadi
jõhvikaid
Põhja jaoks purusta küpsised ning sega sulavõiga. Suru küpsisesegu 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja.
Täidise valmistamiseks mikserda kokku toasoe toorjuust, apelsiniliköör, riivitud apelsinikoor, vaniljesuhkur. Lisa ükshaaval munad ning mikserda kuni segu on ühtlane. Vala täidis koogipõhjale. Sulata šokolaad ning nirista koogile. Huvitavama tulemuse saamiseks võid kahvliga tumeda šokolaadi sees sik-sakke vedada.
Eelkuumuta ahi 160C-ni (soovitavalt tõsta ahju põhja kuumakindel nõu, mis on täidetud veega) ning küpseta kooki 60 minutit, lase ahjust välja võtmata rahulikult jahtuda ning tõsta umbes tunni möödudes üleööks külmkappi.
Enne serveerimist sulata valge šokolaad. Kasta jõhvikad šokolaadi sisse ning kaunista kook.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson