Juustusuflee

Juustusuflee

Juustusuflee on justkui kui väike kohev juustuomlett, mida on hea vahelduseks valmistada, see maitseb imehästi värske või sooja salatiga või ahjus küpsetatud juurviljadega.

Vajad:
150 g Eesti riivitud juustu
50 g Piimameister Otto Emmental juustu
50 g Philadelphia toorjuustu
200 ml vahukoort
50 ml riivsaia
2 muna
soola, pipart
kuivatatud tüümiani

Eralda munakollased munavalgetest. Sega kokku munakollased, vahukoor ja toorjuust ning vahusta mikseriga kuna saad ühtlase, kreemise täidise. Sega juurde riivitud juustud, sool, pipar ning kuivtatud tüümian. Sega ühtlaseks. Sega juurde riivsai. Vahusta munavalged kuni saavutad pehme vahu. Sega munavalgevaht eelnevalt valiminud juustusegule ning sega ettevaatlikult läbi. Kuumuta ahi 180C-ni. Määri 4 keskmise suurusega ramekini võiga ning tõsta segu vormidesse. Küpseta 180 C juured 20- 25 minutit kuni sufleed on kenasti kerkinud ning kuldsed. Vajadusel alanda või tõsta kuumust, enda ahju eripära arvestades. Serveeri värske või sooja köögiviljasalatiga.

Retsept ja foto: Kristel Juhanson.